Hoover

Laatikko, tuuletin, silkkinen tyynyliina ja luudanvarsi; näin syntyi historian ensimmäinen pölynimuri. Ajatus, joka muutti nämä yksinkertaiset elementit yhdeksi 1900-luvun vallankumouksellisimmista teknologioista, kuului James Spanglerille, yövartijalle New Berlinissä, Ohiossa. Hän kärsi astmasta ja oli väsynyt hengittämään ylöspäin nousevaa pölyä kaupassa, jossa hän työskenteli. James patentoi keksinnön ja unelmoi sen saattamisesta jokaiseen kotiin Amerikassa. Hän tarvitsi jonkun, joka uskoi hänen hankkeeseensa ja jolla olisi taitoja ja resursseja toteuttaa sen.

Hän päätti lähettää tämän ensimmäisen, alkeellisen pölynimurin serkullensa Susan Hooverille. Susan kokeili imuria kotonaan muutaman päivän ajan ja hänestä tuli innokas tukija. Hän näytti laitetta miehelleen William Hooverille, pienyrityksen omistajalle, joka valmisti nahkatuotteita ja myi niitä kaupassaan New Berlinissä. Vuodet asiakkaiden keskuudessa olivat perehdyttäneet hänet markkinoihin hyvin. Kaukonäköisenä yrittäjänä hän tunsi heti valtavaa potentiaalia tässä futuristisessa ”kepissä”. Hän osti patentin ja käynnisti tuotannon, perustaen yrityksen nimeltä Hoover Company. Vuosi oli 1908.

Aluksi pieni tuotantolaitos valmisti kuusi pölynimuria päivässä paikallisille markkinoille, mutta ilmaisen kokeilutarjouksen ansiosta kyselyt lisääntyivät päivittäin, kunnes tarvittiin teollisen mittakaavan tuotantoa tyydyttämään yhä kasvavaa kysyntää. Hyvin lyhyessä ajassa, sana ”hoover” tuli osaksi englannin kieltä ja synonyymiksi ”siivoamiseksi pölynimurilla”. Se on yhä käytössä.